Auto kopen

De beste vragen om te stellen bij het kopen van een auto.  Beheers de hoofdpijn van het kopen van een nieuwe of gebruikte auto door deze belangrijke vragen van tevoren te stellen. U zult blij zijn dat u dat hebt gedaan.

Auto kopen via de garage

De jacht op een auto is nooit een gemakkelijke taak. Zeker, het lijkt een eenvoudig proces, vooral met alle dealers en te koop borden die je ziet de hele tijd. Maar als het echt tijd is om een auto te zoeken en te kopen, of het nu een nieuwe of gebruikte auto is via auto opkopers, wordt het al snel ingewikkeld.

Dat is waarom je moet weten wat je zoekt. In de zoektocht naar een auto, detective spelen is de beste manier om te gaan. Stel veel vragen, zoek de antwoorden tot op de bodem uit, en kom erachter wat er echt aan de hand is met de auto waar je op het punt staat veel geld aan uit te geven.

Hier is een lijst van alle vragen die u moet stellen bij het kopen van een auto. Waar of van wie u de auto ook koopt, rij er niet mee weg zonder deze vragen te stellen:

Algemene vragen

Hoeveel kan ik me veroorloven uit te geven? Zorg ervoor dat u uw budget kent voordat u gaat kijken. Ook zal dit u helpen beslissen of u nodig hebt om te kijken naar financiering of niet.
Hoe groot van een auto heb ik nodig? Dit zal u helpen uw keuze te beperken op basis van zaken als hoe groot uw gezin is, of u veel spullen moet vervoeren, of dat u met de auto door smalle straten zult rijden.

Hoe ga ik deze auto gebruiken? Afhankelijk van uw behoeften, hebt u misschien een specifiek soort of type auto nodig.
Kan ik een proefrit maken? Zorg er altijd voor dat u de auto uitprobeert voordat u hem koopt. Hier vindt u een aantal van onze beste tips over hoe u het meeste uit uw proefrit kunt halen.
Welke kosten betaal ik naast de prijs? U betaalt nooit alleen de vermelde prijs. Er kunnen dealerkosten, belastingen, enz. bij komen.

Vragen die u moet stellen bij het kopen van een nieuwe auto

Wat voor soort financiering kunt u mij bieden? Als u de auto bij een dealer koopt, kunnen zij u waarschijnlijk financieringsmogelijkheden bieden. Als u hem van een particulier koopt, zult u een bank moeten raadplegen voor een lening.

Wat is de garantiedekking? Nieuwe auto’s hebben meestal een soort van garantiedekking, dus zorg ervoor dat je weet wat je krijgt.
Zal je me een trade-in op mijn auto? Als u een nieuwe auto koopt bij een dealer, kunnen ze goede stimulansen hebben voor het inruilen van uw huidige auto, afhankelijk van de staat en de waarde.
Hoe waardevol zal deze auto zijn over een paar jaar? Als u een auto koopt met het oog op doorverkoop, is dit een goede vraag om te stellen. Als u denkt dat de auto snel in waarde zal dalen, is het misschien een goed idee om te passen.

Zijn er aftermarket onderdelen op de auto? Sommige dealers verkopen nieuwe auto’s met extra’s, zoals alarmsystemen, getinte ruiten en spatlappen, die de prijs van een nieuwe auto aanzienlijk kunnen opdrijven. Deze extra’s worden niet altijd vooraf vermeld en wanneer u dan het contract gaat tekenen, ziet u dat u eigenlijk meer betaalt voor iets dat niet standaard is.
Stel veel vragen, krijg tot op de bodem van antwoorden, en ontdek wat er echt aan de hand met de auto die je op het punt om veel geld te besteden aan.

Vragen die u moet stellen bij het kopen van een tweedehands auto

Hoe is de auto onderhouden? Heeft de vorige eigenaar er goed voor gezorgd? Zijn er regelmatig controles en onderhoud uitgevoerd?
Zijn er ongelukken mee gebeurd? Misschien kunt u een kopie van het CarFax-rapport krijgen van de verkoper, of kunt u het online vinden. Zo niet, vraag het dan en zorg voor een zo eerlijk mogelijk antwoord.

Waarom verkoopt u de auto? Zoek uit of het om een persoonlijke reden is of dat er iets ernstig mis is met de auto.
Kent u de eigendomsgeschiedenis van de auto, zo ja wat is die? Het kan nuttig zijn om te weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, wie hem heeft gehad en hoe lang. Als de verkoper het antwoord niet weet, bent u misschien wat terughoudend met kopen.

Waarom verkoopt u hem voor deze prijs? Dit zal u helpen beslissen of de verkoper gewoon een willekeurige prijs heeft gekozen of daadwerkelijk zijn huiswerk heeft gedaan om te zien wat de auto waard was. Betaal geen prijs alleen omdat iemand zegt dat hij dat waard is.

Kan ik de auto naar een monteur brengen voor een inspectie? Dit is een slimme zet voor tweedehands auto’s, gewoon om ervoor te zorgen dat alles in orde is en dat de verkoper geen ernstige problemen voor u verbergt.

Heeft u het eigendomsbewijs in handen?

Als er een lening van de bank op de auto zit, heeft de verkoper misschien het eigendomsbewijs niet. Of hij weet misschien niet waar hij is. Dit zijn problemen die kunnen worden gewerkt rond, maar het is het beste om te kopen van iemand die daadwerkelijk heeft de titel van de auto gemakkelijk toegankelijk.
Hoeveel kilometer zit er op de auto? Uiteraard betekent meer kilometers dat de kans groter is dat er in de toekomst problemen zullen zijn.
Zijn er tekenen van roken of huisdieren? Dit zijn persoonlijke voorkeuren, maar ze kunnen uw beslissing beïnvloeden bij het kopen van de auto.
Werkt alles naar behoren? Controleer de binnenverlichting, de koplampen, de ramen, de sloten, de kofferbakvergrendeling, de airconditioning, de radio, enz. Als iets niet werkt, zoek dan uit of het gerepareerd kan worden en hoeveel dat ongeveer zou kosten.